Jouw verbouwing of uitbreiding van A tot Z geregeld

Veel huiseigenaars willen wel hun woning renoveren of uitbreiden, maar durven zelf het complexe bouwproces niet coördineren. En terecht! Een verbouwing of uitbreiding van een woning vereist de juiste samenwerking tussen verschillende bouwdisciplines, nog veel meer dan bij een nieuwbouw. Door de verbouwing of uitbreiding toe te vertrouwen aan De Huisverbouwer ben je volledig verlost van alle zorgen. Wij voeren de belangrijkste werken zelf uit én regelen de overige zaken van A tot Z. Jij staat in contact met één aanspreekpunt die alles coördineert en de volledige verantwoordelijkheid draagt.

Hoe verloopt een samenwerking met De Huisverbouwer?

1. Eén heldere totaalprijs, één verantwoordelijke aannemer

Een groot probleem bij het zelf coördineren van verbouwingen of uitbreidingen, is het beheersen van het bouwbudget. Wanneer je zelf verschillende aannemers aanspreekt en alles zelf coördineert, dan heb je een beperkte controle over je bouwbudget. Zware budgetoverschrijdingen zijn in die gevallen meer regel dan uitzondering.

Als je kiest voor De Huisverbouwer dan ontvang je – op basis van een uitgewerkt ontwerpplan en bijhorende meetstaten – een totaalofferte voor je volledige verbouwing of uitbreiding. Alles is inclusief, zowel de materialen per eenheidsprijs als onze werkuren. Je ontvangt een gedetailleerde offerte waarbij je exact kan zien wat je voor welke prijs krijgt.

Duiken er tijdens de verbouwingswerken alsnog onvoorziene omstandigheden op die we vooraf onmogelijk konden inschatten? Dan zoeken we samen met jou meteen naar een oplossing én vertalen we dit in alle transparantie naar de budgettaire gevolgen. Zo sta je bij de facturatie nooit voor onaangename verrassingen.

Eén prijs, maar ook één hoofdverantwoordelijke. De Huisverbouwer is volledig verantwoordelijk voor het eindresultaat. Je hoeft niet te vrezen voor verschillende aannemers die naar elkaar wijzen wanneer er iets misloopt. Wij zijn verantwoordelijk en wij zorgen voor een perfect eindresultaat.

2. Eén aanspreekpunt die je volledig begeleidt

De Huisverbouwer begeleidt je persoonlijk doorheen het volledige bouwproces. Dit begint bij het eerste technische advies na een verkennend plaatsbezoek en loopt door tot en met de materiaalkeuze voor de finale afwerking. Tussentijds heb je één rechtstreeks aanspreekpunt voor alle vragen.

3. Eigen vakmensen én streng geselecteerde partners

De Huisverbouwer beschikt over een ervaren team van all-round vakmensen. Elk lid van ons team heeft zijn eigen sterktes, maar beschikt ook over vaardigheden in meerdere bouwdisciplines. Dit betekent dat wij een groot deel van de verbouwing of uitbreiding met eigen vakmensen uitvoeren.

Concreet staan we altijd zelf in voor:

 • Alle metselwerken: gevelsteen, snelbouw, betonblokken, reparatie gevelmetselwerk, kruisverbanden oude woningen,…
 • Betonwerken: funderingen, wanden, steunbalken, betonplaten, vloerplaten, betontrappen, opschoringswerken,…
 • Afbraakwerken: muren, betonplaten, leidingen, poutrels,…
 • Metaalwerken: wapening, laswerken, stalen kolommen, poutrels,
 • Rioleringswerken: septische putten, waterputten, leidingwerk, sifonputten, toezichtsputten,
 • Dakwerken: daktimmer, hellende daken, platte daken, dakgoten, hellingschape,…
 • Gevelbekleding: blauwe hardsteen voor plinten en dorpels, plaatbekleding,…
 • Sanitaire werken: leidingen, afvoeren, aanvoeren,…
 • Buiten- en binnenschrijnwerk: ramen en deuren, lichtstraten, pergola’s, plaatsen van keukens, dressings, badkamers, binnendeuren, houten trappen, ingemaakte kasten,…
 • Gyprocwerken
 • Elektriciteitswerken
 • Tegelwerken

Voor de resterende bouwdisciplines (chapewerken, bepleistering,…) werken we samen met streng geselecteerde partners. Wij staan garant voor een nauwgezette opvolging en vlotte coördinatie zonder tijdsverlies. Al onze vertrouwde partners zijn onderling perfect op elkaar ingespeeld.

4. Eerst nadenken, dan pas beginnen

Een verbouwing of uitbreiding van een bestaande woning vraagt heel wat planning. De juiste volgorde van de werkzaamheden hangt af van de specifieke situatie.

Dit vormt één van de grootste sterktes van De Huisverbouwer: dankzij onze meer dan 30 jaar ervaring met verbouwingen weten wij perfect hoe een renovatie stapsgewijs aan te pakken.

“Eerst nadenken, dan pas beginnen”, zo vatten we graag onze aanpak samen. In elk geval starten we eerst met het strippen en de gerichte afbraakwerken, nadien komt de stapsgewijze heropbouw.

Deze gecoördineerde aanpak betekent meteen ook dat wij veel belang hechten aan orde en netheid op de werf. Alleen zo kan je kwaliteit afleveren. Na elke werkdag ruimen we alles netjes op, afval voeren we altijd zo snel mogelijk af.

5. Eer uit ons werk

Wij verbouwen en renoveren alsof het voor onszelf is. Dit betekent dat de kwaliteitslat heel hoog ligt.

Wanneer we zelf niet 100% tevreden zijn over iets, herdoen we het gewoon. Elke toegeving op kwaliteit betaalt zich in het latere bouwproces gegarandeerd terug.

Verder werken wij uitsluitend met materialen die hun deugdelijkheid en duurzaamheid meer dan bewezen hebben.

Een gerenoveerde of uitgebreide woning moet garant staan voor tientallen jaren woonplezier en wooncomfort.

Heb je al ontwerpplannen voor je verbouwing of je renovatie?

Contacteer De Huisverbouwer voor een bespreking van de plannen en een plaatsbezoek. Op basis van een grondige technische analyse ontvang je een gedetailleerde totaalprijs voor je verbouwing of renovatie.

Wel een huis, nog geen plannen?

In dat geval staat De Huisverbouwer je vanaf het begin bij met gericht advies voor een mogelijke verbouwing of renovatie. Wij controleren vrijblijvend of jouw ideeën technisch en budgettair haalbaar zijn én voegen er nog waardevolle suggesties aan toe.

Voor structurele verbouwingswerken stellen we je enkele mogelijke architecten voor die ervaring hebben met renovaties.